De beste Canon lenzen

Wanneer je een Canon camera hebt wil je op een gegeven moment wel van je kitlens af. Dit is het moment om op zoek te gaan naar de beste Canon lenzen. Een nieuwe lens hoeft niet per se duur te zijn: één van de beste opties heb je al voor rond de 200 euro. Toch beschrijven wij hier alle producten die voor jouw als fotograaf relevant zijn. Als je een Nikon camera hebt kun je het artikel over Nikon lenzen lezen.

Beste Canon lenzen in het kort

Wil je niet teveel lezen en gewoon een overzicht van de beste Canon lenzen? Dan vind je hieronder een aantal beschreven met de juiste types. Wil je er meer over weten of een groter overzicht zien van de beste Canon lenzen? Dan kun je het gehele artikel doorlezen of naar de punten gaan die voor jou relevant zijn.

  • Canon EF 50mm F1.8: beste lens met vast brandpuntafstand voor een goede prijs. Heb je wat meer geld te besteden? Ga dan voor de F1.2
  • Canon 24-105mm F4.0: Beste lens wanneer je maar 1 lens wil gebruiken. Perfect voor als je op reis gaat.
  • De professionele Canon 24-70 F2.8L: Voor degene die een stevige en scherpe lens zoeken met een kleine zoom.
  • Canon 70-200mm F2.8: Een perfecte aanvulling op de 24-70 voor een heel overzicht.
  • Canon 85mm F1.4: wanneer je een full frame camera hebt is dit de beste portretlens. Geen full frame camera? Kijk dan naar de 35mm of 50mm. Mocht je dit toch wat te prijzig vinden kun je ook de Canon 85mm F1.8 nemen. Deze valt onder de budget lenzen maar is toch van zeer goede kwaliteit. Hetzelfde geld voor de 35mm en 50mm lenzen.

Lenzen

Canon lenzen afkortingen

Canon objectieven worden gemaakt voor systeemcamera’s, full frame en crop sensors. Om niet de verkeerde lens te kopen voor jouw systeem is het belangrijk dat je op een aantal punten let. Niet elke lensvatting past namelijk op elke camera. Hieronder beschrijven we de huidige belangrijkste afkortingen zodat je de juiste lens kan kopen die op jouw camera past.

Cameranu - Algemeen

EF-lensvatting

De Canon EF-lensvatting is alweer sinds 1987 de standaard EOS lens. De EF afkorting betekent Electro-focus. Dit omdat er in de lens een motor zit die het focussen regelt. Een EF-lensvatting past zowel op een crop als een full frame sensor. Meestal vind je op deze apparatuur alleen een rode stip, dit is dan ook hun herkenningspunt.

EF-S afkorting

De EF-S lenzen zijn alleen bedoeld voor camera’s met een crop sensor en passen nergens anders op. Het systeem werd op de markt gebracht in 2003 en was echt bedoelt voor het APS-C formaat. Op andere systemen beschadigde ze namelijk de spiegel. Hoewel het niet altijd het geval is, kun je ze meestal wel herkennen aan het witte vierkant.

De EF-M Canon lenzen

EF-M is een geheel nieuw systeem speciaal gemaakt voor de systeemcamera’s. Dit is ook de enige plek waar dit op past: ze zijn dus niet geschikt voor de crop of full frame sensoren. Canon EF-M lenzen kun je meestal herkennen aan het witte rondje.

Een RF lens

Systeemcamera’s van Canon die beschikken over een full frame sensor kunnen gebruikmaken van een Canon RF lens. Ze zijn niet geschikt voor een compacte camera of spiegelreflexcamera. Ze passen echt alleen op een systeemcamera en zijn sinds 2018 geïntroduceerd. Wel kun je met een lens adapter gebruikmaken van EF en EF-s lenzen.

Andere afkortingen voor Canon lenzen

De belangrijkste afkortingen staan hierboven al beschreven. Toch krijgen vaak nog steeds een vraag over de andere afkortingen die er in staan. De mm betekent millimeter. Dit komt omdat de afstand altijd in millimeters wordt genoemd. Het F-nummer staat voor het diafragma, ook wel focuspunt genoemd. Dit getal geeft aan hoe laag je het diafragma kan instellen op jouw camera. Hoe lager, hoe beter je een foto kan maken in een situatie met weinig licht!

De letter L staat voor de professionele lenzen van Canon en als er Macro staat is het voornamelijk bedoelt voor close-up fotografie. IS staat voor Image stabilisation, dit zorgt voor betere beeldstabilisatie waardoor je meestal meer licht in de camera krijgt: zeer belangrijk dus wanneer je in het donker wil fotograferen. USM betekent Ultrasonic motor. Lenzen die dit bevatten zijn over het algemeen stiller en stellen sneller scherp. Dan heb je ook nog STM, dit staat voor Stepper motor. STM is wat langzamer dan USM maar is stiller en stelt meer in een vloeiende beweging scherp. STM wordt dan ook vooral gebruikt voor film en wat minder voor fotografie.

Beste Canon lenzen onder de 500 euro

Als beginnende fotograaf is het niet logisch om een dure lens te kopen. Je begint eerst met een goedkope versie die gewoon goed is om het daarna uit te breiden met een duurdere versie. Hieronder beschrijven we een aantal goede Canon lenzen onder de 500 euro.50mm

Canon EF 50mm F1.8

De bekende Canon 50mm lens is op bijna alle vlakken erg sterk. Maar zeker in lage licht locaties doet deze versie het erg goed. Dit is naast de standaard kitlens de goedkoopste cameralens die verkocht wordt. Toch is dit één van de populairste bij zowel de professionele als de amateur fotografen. Dit komt voornamelijk omdat hij hele goede, scherpe foto’s maakt. Het is dan ook een lens die iedereen eigenlijk gewoon moet hebben!

Heb je wat meer geld om uit te geven? Koop dan een Canon EF 50mm F1.4. Deze versie is nog beter dan de bovenstaande. Mocht je gelijk voor de beste kwaliteit willen gaan kun je de Canon EF 50mm F1.2 aanschaffen. Deze is wel een stuk duurder maar zal eigenlijk zijn gehele levensduur meegaan doordat het van zulke hoge kwaliteit is. Toch is de Canon F1.8 voor de meeste mensen meer dan voldoende en is het qua uitgave ook goed te doen.

Lees meer over de Canon 50mm.

Canon EF 24-105mm F3.5 – 5.6 IS STM

Ben je niet zo van het wisselen van lenzen en wil je gewoon door blijven schieten? Dan is de Canon EF 24-105mm iets voor jou. Door het grote bereik kun je in alle vlakken van fotografie wel mooie foto’s maken. Een goed alternatief voor de kitlens waar je nog veel jaren plezier van kan hebben.

Meer informatie over de Canon 24-105mm.

Canon EF 85mm F1.8

Beschik je over een full frame camera? Dan is het goed om te kijken naar een Canon EF 85mm lens. Dit is één van de beste lenzen voor portretfotografie. Door de goede afstand en het lage diafragma kun je goed experimenteren. Prachtige foto’s maken is niet zo lastig doordat deze lens goed en stil scherp stelt. Wanneer je deze lens koopt heb je dus ook genoeg kwaliteit in handen om verder te leren fotograferen. Samen met de tips voor scherpe foto’s van mensen kan het bijna niet meer mis gaan en kun je je prachtige werk zonder twijfels aan iedereen laten zien.

Ontdek alles over de Canon 85mm lens.

Canon EF 100mm F2.8 Macro USM

Een macro lens voor weinig geld. Jazeker het kan! Deze 100mm F2.8 macro lens is low budget maar maakt toch uitstekende foto’s. Door het lage diafragma kun je ook in donkere situaties prachtige bokeh foto’s maken. Daarnaast kun je lekker van dichtbij de kleine wereld fotograferen. Alles wordt mooi vergroot op je scherm zichtbaar dus je kan zo aan de slag. Zeker een aanrader om aan te schaffen aangezien macrofotografie erg leuk is om uit te proberen. Wanneer je maar 1 keuze hebt kun je ook als alternatief de omgekeerde lens techniek gebruiken.

Lees meer over de Canon 100mm macro lens.

Beste Canon lenzen boven de 500 euro

Wanneer je meer dan 500 euro wil besteden aan een professionele, goede lens dan is het wel verstandig om gelijk de beste lenzen uit te kiezen. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van goede Canon lenzen boven de 500 euro. Welke voor jou goed is, is geheel afhankelijk van je fotografie voorkeur.

Canon EF 24-70mm F2.8

Canon lenzenDe Canon EF 24-70 F2.8 is een goede lens voor in elke situatie. Je hebt een grote range van 24 tot 70 millimeter waarmee je alles goed kan fotograferen. De lens stelt snel scherp en heeft een mooi resultaat. Fotografeer je portretten of rapportages: dan steekt deze lens er echt vol boven uit. Dit is de reden dat dit ook wel gezien wordt als een goede lens voor bruidsfotografie. Toch is het een prachtige alles kunner die het in elke situatie goed doet.

Bekijk de prijs voor de Canon 24-70mm.

Canon EF 70-200mm F2.8 IS

Samen met de Canon EF 24-70mm lens maak je met de Canon EF 70-200mm lens het setje compleet. De grote zoom, gecombineerd met het lage diafragma, de extra grote zoom en de beeldstabilisatie maakt dit een erg gewilde lens. Dat is ook niet voor niks: met de combinatie van de 24-70mm lens heb je bijna altijd alles wat je nodig hebt!

Informatie over de Canon 70-200mm.

Canon EF 500mm F4.0 IS USM

Ben je echt een fan van wildfotografie of ben je gek op het fotograferen van vogels? Dan is dit de lens die bij jou past. Schrik alleen niet van de prijs en het gewicht (hoewel dit nog vrij laag is voor hetgeen je krijgt): door het vele glas dat in deze telelens zit krijg je verbluffende resultaten. Met 500mm aan zoom kun je de mooiste kiekjes op verre afstanden maken.

Lees meer over de Canon 500mm lens.

Canon EF 100mm F2.8 Macro IS USM

Net als bij het 500 euro budget kom je ook hier op de 100mm macro lens uit. Toch zit er een verschil in, bij deze lens zit een Image stabilisatie. Dit houdt in dat het beeld minder snel beweegt en je in het kort ook een lichtstop extra krijgt. Hierdoor kun je dus ook in donkere situaties mooie foto’s maken. Een ideale lens voor als je van macrofotografie houdt! Mocht je een systeemcamera hebben kun je ook voor de Canon RF 100mm F2.8 Macro gaan. Deze is alleen wel flink wat duurder dan bovenstaande optie.

Meer over deze 100mm macrolens en de aanschafprijs vind je hier.

Verschillende soorten Canon lenzen

Wanneer je naar een lens voor je camera zoekt kan het best lastig zijn om een goed model te kiezen die bij jou past. Er zijn namelijk tientallen verschillende modellen en elke lens heeft weer zijn voor- en nadelen. Om dit toch iets overzichtelijker te maken worden lenzen gegroepeerd in verschillende lenstypen. Hieronder beschrijven we deze lenstypes en geven we ook de top 3 beste lenzen in dit segment aan.

Canon zoomlenzen

Waarschijnlijk bezit je al een zoomlens van Canon: de standaard kitlens van 18-55mm. Met deze lens kun je, door te draaien aan de lens, inzoomen of uitzoomen zonder de camera te bewegen. Zo kun je je onderwerp zonder enige moeite dichterbij halen of een groter overzicht vastleggen. De millimeters die er staan refereren naar de brandpuntsafstand. Heb je een 24 tot 70mm lens? Dan kun je het brandpunt instellen van 24 tot 70mm. Een lens wordt alleen een zoomlens genoemd als het brandpunt niet boven de 105mm uitkomt. Is dit wel het geval? Dan spreek je over een telelens.

Zoomlenzen zijn erg populair doordat je in en uit kan zoomen. Wil je snel een foto van iets wat verderop gebeurd? Dan hoef je alleen maar in te zoomen en je kan het mooi vastleggen. Bij een prime lens moet je eerst een paar stappen naar voren doen voordat je het shot kan nemen en dat terwijl dan het moment al lang weer voorbij kan zijn. Een nadeel is wel dat de lenzen vergeleken met de prime lenzen wat minder scherp zijn. Ook kan het zijn dat sommige lenzen wat minder geschikt zijn in donkere locaties. Dit geld overigens niet voor de professionele, dure Canon L lenzen. Of deze voordelen groter wegen dan de nadelen is voor iedereen weer anders.

Een aantal voorbeelden van goede zoomlenzen zijn de:
Canon EF 24-105: goede budget lens met een zeer breed bereik.
Canon 24-70mm: Professionele allround lens waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden. Toch springen deze twee zoomlenzen er bovenuit.

Canon Telelenzen

De Canon telelenzen zijn voor het grootste gedeelte gelijk aan de zoomlenzen. Het enige verschil is dat deze beginnen bij een brandpunt van 105mm. Doordat telelenzen zo’n hoge brandpuntafstand hebben worden ze vooral gebruikt om dingen van veraf dichtbij te brengen. Denk hier bijvoorbeeld aan vogelfotografie, sportfotografie en het fotograferen van dieren. Je hebt de standaard lens van 55-250mm die vaak ook bij een camera geleverd wordt. Deze is over het algemeen al best goed, maar wil je echt mooie foto’s van de natuur of sport maken dan zul je wel even flink wat geld moeten investeren.

Een aantal voorbeelden van goede Canon telelenzen op volgorde zijn:
Canon EF 70-300mm F4.0 IS: budget telelens die door de Image stabilisatie goede foto’s kan schieten op verre afstanden.
De Canon EF 70-200mm F4.0 en F2.8 IS: De 70-200 F4.0 is een professionele lens voor een relatief klein budget. De Canon EF 70-200mm F2.8 IS is een ideale camera om mee op pad te gaan. Geschikt voor elke soort fotografie. Door de IS en F2.8 is het één van de beste lenzen met een mooie bokeh en goede resultaten in donkere locaties.
Canon EF 100-400mm IS: telelens met een groot bereik. Erg geliefd bij natuurliefhebbers. Een statief is door het gewicht wel aan te raden.

Prime lenzen

Canon prime lenzen

Prime lenzen hebben een vast brandpunt waardoor ze niet kunnen in- of uitzoomen. Je hebt dus altijd dezelfde lengte van je camera en het object dat je fotografeert. Wil je dichter bij je object fotograferen? Dan zul je wat stappen vooruit moeten zetten. Prime lenzen zijn erg populair en zijn gelijk ook lastige lenzen om voor de eerste keer mee te werken. Naarmate je er meer mee gaat fotograferen wen je eraan en kun je prachtige foto’s maken.

Het voordeel van een prime lens zit vooral in de beeldkwaliteit. Over het algemeen is het resultaat namelijk scherper. Dit komt omdat de producenten geen rekening moeten houden met andere brandpunten. Daarnaast hebben ze vaak ook een groter diafragma waardoor ze beter kunnen functioneren in weinig licht.

De meest geliefde prime lens is toch wel de Canon EF 50mm lens. Deze heb je in F1.8, F1.4 en F1.2 formaat met het nodige prijs/ kwaliteitsverschil. Dit is de lens die iedereen eigenlijk wel moet hebben. De Canon 50mm F1.8 is met maximaal 150 euro de goedkoopste lens die er naast de standaard kit lens is. Om het geld hoef je het dus ook niet te laten.

Voor prime lenzen worden voornamelijk deze lenzen aangeraden:
Canon 50mm F1.8 of F1.2: F1.8 op budget en de F1.2 voor de mooiste foto’s.
Canon 85mm F1.8: Voor portretfoto’s als je een Full frame camera hebt. Uiteraard kun je ook kiezen voor de F1.2.
Voor crop camera de Canon EF 35mm: Voor portretfoto’s als je een crop sensor camera hebt.

Canon macro lenzen

Alle Canon macro lenzen zijn van hoge kwaliteit en leveren het gewenste resultaat op. Ze zoomen in op het object waardoor je de kleine dingen in ons leven groot in beeld kan brengen. Hiervoor hoef je niet dicht bij het object te staan, je hebt namelijk verschillende brandpuntsafstanden die jouw afstand van het object bepalen. Een macro lens wordt ook wel 1:1 lens genoemd. Dit is omdat ze de werkelijke grote projecteren.

Wanneer je een macro lens aanschaft doe je dit niet voor niks. Vaak is dit ook de tweede of derde lens die je aanschaft: zeker als je van natuurfotografie houdt. Je fotografeert vaak bloemen, vlinders en andere insecten maar kunt het ook prima inzetten voor juwelen en sieraden. De achtergrond maak je onscherp waardoor de focus echt op de voorgrond zit. De details die je met dit soort lenzen kunt krijgen is hierdoor erg hoog. Je hebt zowel dure als goedkope macro lenzen. Beide zijn ze goed, maar de kwaliteit van een duurder objectief is altijd beter. Dit komt door het glas dat gebruikt wordt en hoe het met situaties met weinig licht omgaat.

Goede macro lenzen zijn onder andere de:
Canon EF 100mm: Een goedkope maar goede starter.
De IS versie van Canon EF 100mm: Met image stabilisation beter voor uit de hand fotograferen en gebruik in situaties met weinig licht.
Canon MP-E 65mm: Met 5 keer vergroting de ultieme lens voor het fotograferen van kleine objecten.

Canon macro lenzen

Canon Fisheye lens

Een Canon Fisheye lens schaf je niet zomaar aan. Dit is iets wat alleen wordt gebruikt in bepaalde takken van sport. Hierbij moet je voornamelijk denken aan architectuurfotografie, verschillende sporten en concerten. Uiteraard kun je het ook op andere vlakken inzetten maar de aanschaf van een lens is het dan meestal niet waard. Een Fisheye lens is uniek door de beeldhoek van 180 graden. Hierdoor kun je een groot deel van hetgeen dat je ziet gelijk op de foto zetten. Je kunt het dus vergelijken met een klein panorama shot in één foto! Op deze manier kun je in kleine kamers alles toch op de foto krijgen en in het geval dat je dicht op een persoon moet staan toch het gehele plaatje vastleggen.

Wanneer je gaat fotograferen met een Fisheye zul je echt anders moeten denken. Je kunt creatiever te werk gaan maar dat maakt gelijk de foto weer een stuk lastiger. Voordat je deze lens aanschaft is het dan ook verstandig om eerst goed uit te proberen of deze stijl wel echt bij jou past. Je kunt een lens huren of iemand vragen of je tijdelijk gebruik mag maken van het objectief. Zo geef je niet ontzettend veel geld uit aan iets waar je later spijt van krijgt.

Een goede Canon Fisheye lens is de:
Canon Ef 8-15mm Fisheye: ook te huur voor 25 euro.

Fisheye lens

Canon tilt-shift lenzen

Nog een variant die vooral bij architectuur en productfotografie gebruikt wordt is de tilt-shift lens. Het voordeel van deze lens is dat je het alle kanten op kunt schuiven totdat je het gewenste resultaat hebt. Nu lijkt het of dit een nutteloze optie is: je kunt toch prima zelf verplaatsen? Helaas is dit in veel situaties niet mogelijk waardoor deze lens de oplossing biedt. Samen met een statief is dit dan ook de meest gebruikte lens in het fotograferen van huizen. Ook kun je het gebruiken om een groter perspectief in beeld te brengen. Wanneer je eerst een foto maakt van de rechterkant en daarna de lens naar links shift/ verplaatst kun je deze twee foto’s aan elkaar plakken om een grotere hoek te krijgen. Dit kun je ook doen door de lens naar beneden en boven te verplaatsen. De hoek verandert niet waardoor je een prachtig resultaat krijgt.

Tilt-shift lenzen zijn erg specifiek en niet voor iedereen noodzakelijk. Voor het grootste deel kun je het namelijk ook zonder deze specifieke lens oplossen. Maar ben je iemand die echt op de details let en het beste uit je producten of huizen wil halen? Dan is dit objectief wel echt noodzakelijk.

Canon Extenders

Canon extenderEen goed alternatief van een nieuwe lens kopen is een Canon Extender. Dit is een soort tussenstuk die je tussen je camera en lens plaatst. Hierdoor verander je de brandpuntsafstand waardoor je dus verder in kunt zoomen.

Je hebt twee verschillende extenders, de Canon EF 1.4x en de Canon EF 2.0x. Beide zijn erg handig om te hebben maar toch is er een klein verschil. De 1.4x en 2.0x staan namelijk voor de afstand die deze lenzen inzoomen. Zo wordt een 24-70mm lens met de 1.4x een 34-98mm en met de 2x een 48-140mm lens. Houd er wel rekening mee dat de F-waarde ook verandert, deze zal 1 stop hoger zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat de beeldstabilisatie en autofocus niet op de juiste manier werken. Dit is alleen echt afhankelijk van jouw camera en objectief.

Een extender heeft dus zowel voordelen als nadelen. Toch is het altijd handig om deze mee te nemen zodat wanneer je het nodig hebt, toch nog een extra zoom kunt toevoegen aan je lens. Het is natuurlijk beter dat je de foto gewoon kunt maken dan dat je achteraf nog allemaal bewerkingen moet doen om het juiste resultaat te krijgen.

Verschil tussen budget en professionele lenzen

Wanneer je naar alle lenzen kijkt lijken ze allemaal ontzettend veel op elkaar. Soms kun je wel voelen dat een lens zwaarder is of van beter materiaal maar dan houdt het vaak al snel op. Vandaar dat de beste lenzen van Canon een L bij hun benaming hebben gekregen. Deze L staat voor Luxery en geeft aan dat het van goede kwaliteit is. Dit houdt onder andere in dat er beter glas wordt gebruikt, het beter in slecht weer gebruikt kan worden en je vaak meer functies hebt. Heb je het geld liggen om een goede lens te kopen van dit segment? Dan is het het geld eigenlijk altijd wel waard!

Naast de letter L zie je aan de bovenkant van deze lenzen ook een rode lijn waar je deze variant aan kunt herkennen. De telelenzen zijn wit van kleur, de andere lenzen zijn zwart zoals alle andere lenzen. Het voordeel van de kleur wit is dat de lens minder snel heet wordt. Hoewel dit bij kleine lenzen vaak niet zo’n groot probleem is kun je hier bij grote zoomlenzen wel tegenaan lopen. De witte kleur ziet er dus niet alleen mooi uit maar heeft ook nog een belangrijk doel.

Glas van hogere kwaliteit en zuiverheid

Het glas dat in de lenzen wordt gebruikt is van een veel hogere kwaliteit dan dat je van andere objectieven gewend bent. Dit zorgt ervoor dat het resultaat veel scherper is. Daarnaast zul je minder snel last hebben van chromatische aberratie, ook wel kleurschifting genoemd. Het grootste nadeel van een beter glas is dat het ook een stuk zwaarder is. Je moet dus goed nadenken of je het prettig vind om altijd extra gewicht mee te tillen of dat de kwaliteit de extra zwaarte niet waard is. Voor professionele fotograferen is het natuurlijk logisch dat ze voor de beste kwaliteit gaan, maar voor een vakantietrip in Europa kan het gewicht wel een extra last zijn.

Stof en spatwaterdicht

Een ander groot voordeel van de L lenzen is dat ze bijna allemaal tegen stof en spatwater zijn beschermd. Alles is afgedicht en daarnaast zijn er rubberen ringen geplaatst om het product extra te beschermen. Houd er wel rekening mee dat dit een extra bescherming is en geen garantie dat alles goed gaat. Je zult dus altijd wel gewoon je camera moeten beschermen tegen regen zodat er geen condens in je lens komt. Toch is dit wel een extra zekerheid dat je camera langer mee gaat dan een andere variant. De ruimte tussen de camera en lens is minimaal zodat ook hier eigenlijk niks meer doorheen kan. Er is dus extra zorg genomen om alles zo veilig mogelijk te maken in extreme weersituaties.

Full time Manual focus

Een ander voordeel ten opzichte van goedkopere versies is dat je met een Canon L lens altijd handmatig kunt scherpstellen. Zelfs wanneer je de knop op autofocus hebt staan kun je nog steeds de scherpte aanpassen. Hoewel veel mensen deze optie niet gebruiken kan het in veel situaties toch erg handig zijn. Een goed punt dus om mee te nemen in je onderzoek.

Welke lens past het beste bij mij?

Zoals je kunt zien zijn er ontzettend veel lenzen waar je uit kunt kiezen. En dat is ook niet voor niks: voor elke situatie is er een ander objectief dat geschikt is. Wij kunnen daarom ook niet zomaar een keuze maken wat bij jouw situatie het beste past. Toch hopen we met deze uitgebreide beschrijving je een goed idee te geven waar jij op moet letten. En hieruit gaat het vast en zeker lukken om de Canon knoop door te hakken. Kom je er toch niet helemaal uit? Laat het dan weten in de reacties of stuur ons een bericht. Wie weet kunnen we je alsnog verder helpen in je zoektocht naar de beste Canon lenzen voor jouw situatie.

Vorig artikelRugproblemen voorkomen bij fotograferen
Volgend artikelZwart-wit foto’s maken: 7 verbluffende tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in