HomeOnline fotografie cursus voor beginners

Online fotografie cursus voor beginners

De online fotografie cursus:

 • Begin direct na aanmelding
 • Leren op je eigen tempo
 • Uitdagende praktijkopdrachten
 • Levenslang toegang & updates
 • Meer dan 30 Fotografielessen
 • Online ondersteuning voor al je vragen
 • 14 dagen niet goed, geld terug garantie

Nu voor: €95.00.

Met deze online fotografie cursus voor beginners leer je op een simpele manier fotograferen. Met veel voorbeelden en uitleg begin je te leren hoe je een mooie foto maakt. Op een leuke en creatieve manier gaan we kijken naar jouw camera en apparatuur. Zodat ook dat steeds duidelijker wordt en je hier nog beter mee kunt werken. Natuurlijk kan je er voor kiezen om alles op automatische modus te fotograferen. Toch valt er zoveel meer te halen uit jouw camera. In deze cursus leer je de volledige basis van fotografie. We kijken onder andere naar licht, compositie en kleur: de 3 belangrijkste onderdelen van fotografie.

Voorbeeld video’s cursus fotografie

Intro compositie

In deze video geven we een indruk van wat we in het onderdeel over compositie gaan uitleggen. Zo krijg je een idee wat voor compositie technieken je gaat leren.

Bewolking en regen

In dit onderdeel van de fotografie cursus duiken we in het fotograferen bij bewolking en regen. We leggen op basis van voorbeelden uit welke instellingen belangrijk zijn.

Beginner cursus

95
Beginner cursus fotografie
 • Van 120 euro, nu tijdelijk 95 euro
 • Meer dan 30 Fotografielessen
 • Begin direct na aanmelding
 • Levenslang toegang & updates
 • Online ondersteuning
 • 14 dagen niet goed, geld terug garantie
BESTE

Fotografie cursus

180
Volledige fotografie cursus
 • Beginner en gevorderden cursus
 • Meer dan 60 Fotografielessen
 • Praktijkopdrachten en tips
 • Begin direct na aanmelding
 • Levenslang toegang & updates
 • Online ondersteuning
 • 14 dagen niet goed, geld terug garantie

Cursus gevorderden

120
Gevorderden cursus fotografie
 • Fotografielessen voor gevorderden
 • Begin direct na aanmelding
 • Levenslang toegang & updates
 • Online ondersteuning
 • 14 dagen niet goed, geld terug garantie

Veelgestelde vragen

Wat voor camera heb ik nodig?

Voor het volgen van de online fotografie cursus heb je een spiegelreflexcamera, systeemcamera of compact camera nodig. Hierbij is het belangrijk dat het een P, A, S en M stand heeft (P, AV, TV en M stand bij Canon). Twijfel je of jij de juiste camera hebt? Stuur ons dan een bericht met het camera model via het contactformulier.

Kan ik de online fotografie cursus ook op een tablet of smartphone volgen?

Deze cursus is overal te volgen. De website is zo gebouwd dat het zowel op de laptop, computer, smartphone als tablet goed functioneert. Met elk van deze apparaten kun je inloggen om daarna de video’s te bekijken.

Hoe snel kan ik beginnen met de fotografie cursus?

Zodra de betaling is ontvangen kun je gelijk beginnen met de cursus.

Hoe krijg ik toegang tot de cursus na betaling?

Wanneer de betaling voldaan is krijg je een e-mail ter bevestiging. Hierin vind je ook het wachtwoord en de informatie om in te loggen. Via de login pagina in het menu kun je daarna inloggen, je wachtwoord wijzigen en uiteraard ook de fotografie cursus starten.

Zijn de praktijkopdrachten verplicht?

Je bent vrij om de cursus zo te volgen hoe je het zelf wil. Wil je het beste eruit halen? Dan is het wel goed om ook de praktijkopdrachten te volgen. Deze zijn zo in elkaar gezet dat je samen met jouw camera het beste eruit kunt halen.

Het kiezen van de juiste camera voor beginners.

online Cursus fotografie voor beginners Heb je al een spiegelreflex camera of je moet er nog één kopen? Als beginnende fotograaf wil je natuurlijk niet gelijk duizenden euro’s uitgeven aan een goede camera. Je kunt met deze cursus prima beginnen met een goedkope camera van bijvoorbeeld Canon, Panasonic, Sony of Nikon. Bevalt het fotograferen goed en wil je graag voor een nog betere camera gaan? Ook dan kun je deze fotografie lessen volgen. Een goede, dure spiegelreflex camera maakt je nog geen goede fotograaf. Maar een goede camera kan je wel helpen bij het fotograferen. Mocht je nog geen geschikte camera hebben kun je het artikel over de top 5 spiegelreflexcamera’s voor een beginnende fotograaf lezen.

Een goede dure, spiegelreflex camera maakt je nog geen goede fotograaf.

Online Cursus fotografie

Fotograferen is hartstikke leuk en vooral als je het ook goed kan. Je kan natuurlijk hele mooie foto’s maken op automatische stand. Toch is mijn voorkeur de manuele stand, omdat je de foto’s precies zo kan maken zoals je zelf wilt. Bij automatische stand is dat een beetje het midden. Stel je wilt een mooie profiel foto maken met een wazig achtergrond, dan kun je dit doen in de automatisch stand. Maar je kunt het net ietsje waziger of juist minder wazig maken met de manuele stand of net iets lichter maken.

Met de manuele stand kun je doen wat jij wil. Maar dan moet je wel weten hoe je dit kunt inzetten. Met deze online cursus fotografie duiken we hier op een simpele, maar toch snelle manier in zodat jij jouw camera nog beter leert kennen. Natuurlijk kun je meer lezen op deze  website. Daarnaast kun je ook zelf zoveel mogelijk uitproberen met de handleiding. Maar nog beter is een snelle online cursus fotografie voor beginners om zo gelijk aan de slag te kunnen.

Online Cursus fotografie voor beginners Wat ga je leren met de online cursus digitale fotografie? De online cursus fotografie voor beginners is een prima aanrader voor een beginnende fotograaf. Maar ook gevorderden kunnen nog een hoop leren. De cursus bestaat uit meer dan 30 leuke en duidelijke lessen die je gewoon online kan bekijken.

Wat ga je leren?

Na de online fotografie cursus fotografie voor beginners ben je klaar om op elk moment van de dag mooie foto’s te maken. Maar dat is niet het enige! Hieronder lees je nog meer vaardigheden die je met de cursus kan gaan leren.

 • Optimaal de camera bedienen en weten welke knoppen je moet gebruiken.
 • Gebruik maken van natuurlijk licht en kunstlicht is voor jou geen enkel probleem.
 • Boeiende portretten en de leukste kinderfoto’s maken met elke soort camera.
 • Thuis in je achtertuin, in het bos of in de dierentuin: op elke locatie leg je dierenfotografie vast.
 • Bij architectuur, landschap en natuurfotografie weet jij de juiste belichting in te stellen.
 • Je leert de mooiste composities maken met de regel van derden, negatieve ruimte en leidende lijnen.
 • Je weet na de cursus alles over objectieven, filters, diafragma, sluitertijd, witbalans etc.
 • Ook bewerken, archiveren en het kiezen van JPEG en Raw formaat komt volop aan bod.

De cursus is geschikt voor zowel PC, Mac, tablet, iPad en smartphone.

Gevorderden fotografie cursus

Heb je al redelijk wat ervaring met fotograferen of wil je een vervolg volgen op de beginnerscursus? Dan is de gevorderden fotografie cursus voor jou! In deze training leer je meer over het fotograferen met verschillende technieken. Zo duiken we dieper in alle lenzen en geven we per fotografie tak ook wat extra tips. Zo weet je niet alleen welke lenzen je het beste kunt aanschaffen maar ook waarvoor ze gebruikt worden en hoe je ze zonder zorgen kunt verwisselen. Of je je nu met trouwfotografie bezig wil houden of met wildlife: met deze cursus leer je de kneepjes van het vak om vanuit hier jouw fotografie skills uit te breiden.

Online Cursus fotografie voor beginners

Voor wie is deze cursus fotografie bedoeld?

De cursus is grotendeels bedoeld voor de echte beginnende hobby fotograaf, maar ook als gevorderde kan je nog een hoop leren met deze video’s. Als je straks al het lesstof hebt doorgenomen dan weet je bijzonder veel over alle aspecten van fotografie. Ben je hobby fotograaf en wil je graag meer leren? Of wil je van fotografie je beroep maken? Dan is deze cursus zeker iets voor jou.

Kosten online fotografie cursus?

Een camera met lenzen is al duur genoeg. Vandaar dat wij deze fotografie cursus ook voor een lage prijs aanbieden. En dat terwijl er uitgebreide informatie wordt gegeven over fotografie, kleur, compositie en licht. Wil jij op een snelle, eenvoudige manier leren fotograferen? Dan is deze basiscursus alles wat jij nodig hebt om met jouw camera betere foto’s te schieten. Op een simpele manier wordt alles uitgelegd en krijg je handvaten mee om jouw fotografie skills te verbeteren.