Waar kan je fotografie studeren?

Waar kan je fotografie studeren? Wil je fotografie worden of wil je je kennis als hobby fotograaf uitbreiden. Als je op Google zoekt naar de woorden fotografie cursus komen er gelijk honderden website’s tevoorschijn. De ene cursus is niet echt aanrader en de andere weer wel, maar als beginnende hobby fotograaf weet je dit natuurlijk niet.

Op deze pagina zal ik het één en andere op een rijtje zetten met de beste cursussen of opleidingen voor fotografie.

Zelfstudie fotografie.

Zelf heb ik het meeste geleerd door te lezen en het uitproberen. Bij bijv. de Canon spiegelreflex camera zit een prima handleiding die je overigens ook online kan downloaden. Met deze handleiding kan je al veel leren. Daarnaast is het gewoon veel fotograferen en dingen uitproberen. Zoals het fotograferen van vogels die snel bewegen of macro fotografie (kleine onderwerpen zoals bijv. lieveheersbeestjes etc.)  Daarnaast heb ik veel geleerd door deze website op te starten, ik lees veel en probeer veel, meestal probeer ik dit weer te laten zien op de website.

Het meeste heb ik dus geleerd door het zelf uit te zoeken en uit te proberen. Daarnaast heb ik dit jaar ook een goedkope online cursus digitale fotografie gedaan. Een online cursus met 20 video’s en 20 ebooks. Deze cursus wordt gegeven door twee vak fotografen en is zeker een aanrader. Lees hier mijn ervaring van deze cursus.

Een goede spiegelreflex camera maakt je nog geen goede fotograaf.

Er zijn ontzettend veel camera’s van € 400,- tot wel een paar duizend euro. Maar als ik iets heb geleerd in de jaren is dat een dure camera kopen je nog geen fotograaf maakt. Sommige mensen denken ik ga wat geld bij verdienen met portret fotografie, kopen een dure camera en misschien wat belichting, maar vaak komen ze er snel achter dat er echt wel meer bij komt kijken dan alleen een dure camera.

Dus mijn advies volg de cursus digitale fotografie. Het is gewoon online dus je kan gewoon thuis blijven. Je zal daarna echt veel betere portret foto’s maken en hier inderdaad misschien je business van kunnen maken.

Waar kan je fotografie studeren

Waar kan je fotografie studeren. (echte opleiding vak fotograaf.)

Dan heb je natuurlijk nog de opleiding vak fotograaf.  De basis opleiding kan je al in zes weken doen maar de kosten zijn enorm namelijk € 1385,- Dan weet je alleen de basis zoals compositie en vormgeving, opnametechniek en digitale beeldbewerking. Dan heb je nog de echte opleiding om fotograaf te worden. Hierna kan je jezelf een echte vak fotograaf noemen. De opleiding duurt 4 jaar en kost € 5250,- per jaar.(Je kan ook kiezen om het in 5 jaar of 6 jaar te doen.)  Maar hier leer je echt alles wat met fotografie te maken heeft.

Wil je echt fotograaf  worden dan is dit natuurlijk de ultieme opleiding. Ik heb er zelf ook wel eens over nagedacht om deze opleiding te doen. Wat me tegen houdt is dat het in Amsterdam, dus voor mij een eind rijden en dat het natuurlijk toch € 20.000,- + kost. Maar wat ik zal eerder zei, als je deze opleiding af hebt kan je je echt fotograaf noemen. Klik hier voor de opleiding van de foto academie.

Het ligt er natuurlijk aan wat je gaat doen met je hobby, wil je het gaan uitbreiden en echt een vak fotograaf worden of wil je toch liever hobby fotograaf zijn en al doende verder leren. Blijven oefenen is in ieder geval heel erg belangrijk. Want daar leer je het meeste van.
Wil je reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here