Beste camera voor beginnende fotograaf

Ben je op zoek naar de beste camera voor beginnende fotograaf? Dan loop je gelijk al tegen een probleem op als je eindelijk een stap wilt maken als hobby fotograaf. Fotograferen is hartstikke leuk waardoor je al snel wil uitbreiden naar een echte spiegelreflex camera. Maar van een SLR of DSLR (Digital Single Lens Reflex) zijn er zoveel dat je het overzicht snel verliest. Op deze pagina beschrijven we de beste tips en beste camera om te beginnen als hobby fotograaf.

Top 3 beste camera voor beginnende fotograaf.

Hieronder vind je een overzicht van de beste camera voor beginnende fotograaf. Deze keer hebben we er 3 uitgekozen die op dit moment erg hoog in het vaandel staan. Uiteraard is de keuze aan jou of je één van deze neemt of toch een compleet andere kiest. Met deze zit je in ieder geval wel veilig.

Canon EOS 2000D DSLR + 18-55mm IS II

Nikon D3500 DSLR Zwart + AF-P 18-55mm f/3.5-5G VR

Canon EOS 250D DSLR + 18-55mm IS STM

canon eos 2000d nikon spiegelreflex camera voor beginners welke camera voor beginnende fotograaf
24.1 megapixel – 3.0″ TFT display – full HD video – ISO 12.800 – wifi en NFC – SD-, SDHC- of SDXC-geheugen – LP-E10 accu
Meer info
24.2 megapixel – 3.0″ LCD display – full HD-video – ISO 25.600 – SD-, SDHC- of SDXC-geheugen – EN-EL14a accu – inclusief 18-55mm objectief
Meer info
24.1 megapixel – 3.0″ kantelbaar touchscreen – 4k video – wifi en Bluetooth – SD-, SDHC- of SDXC-geheugen – LP-E17E accu
Meer info

Beste camera voor beginnende fotograaf

Wat is de beste camera voor beginnende fotograaf?

Om echt een keuze te maken uit alle camera’s zul je eerst moeten weten waarvoor je het gaat gebruiken. Dit is voor een beginner vaak nog niet aan de orde omdat je net begonnen bent. Hierdoor is de keuze erg lastig. Daarom is het goed om als eerste een goedkope spiegelreflex te kopen die toch alle functies heeft die nodig zijn. Hierdoor hoef je geen grote bedragen te investeren. Tegelijk kan je de camera in automatische stand houden. En langzaam proberen in andere standen: handmatig, AV, TV of P stand te schieten. De lens van deze camera’s kan niet heel ver inzoomen. Hiervoor kan je altijd later een betere lens erbij kopen. Om te beginnen is dit meer dan genoeg en zul je een erg leuke fotografie tijd tegemoet gaan.

Als je graag wilt gaan beginnen met fotografie als hobby dan zijn deze 3 bovenstaande een echte aanrader. Wil je het een stuk professioneler aanpakken dan kan je gaan voor de duurdere canon, Nikon of Sony DSLR.

Bekijk hier de top 10 best verkochte DSLR Camera. 

Megapixels: zijn ze echt belangrijk?

Te veel mensen kopen alleen camera’s op megapixels en dat is geen goede manier om een ​​nieuwe DSLR camera te kiezen. Dit betekent alleen niet dat ze niet belangrijk zijn. Megapixels bepalen hoeveel resolutie je camera heeft. Het aantal pixels aan een zijde vermenigvuldigd met het aantal pixels aan de andere kant, zorgt voor een megapixel telling. Camera’s met meer megapixels maken afbeeldingen met een hogere resolutie, zodat je de grotere foto’s kunt bijsnijden zonder de foto te verpesten.

Megapixels zijn niet zo belangrijk als de sensorgrootte bij het bepalen van de beeldkwaliteit. Die 42 megapixel smartphone’s  gaan nog steeds geen DSLR camera verslaan. Zelfs als de DSLR slechts 16 megapixels heeft is de camerakwaliteit beter. Veel pixels is pas belangrijk als je groter dan A0 gaat fotograferen of heel veel in je werk gaat snijden via een softwareprogramma. Wanneer je dit niet doet is belangrijker om op de camerasensor te letten.

Leer je camera kennen.

Er staan ontzettend veel functies op een camera. Als je nog niet weet wat alles betekent of welke instellingen je moet gebruiken voor bijv. portret of dieren fotografie leer dan eerste je camera kennen. Er zit bij zowel de Canon als Nikon camera een goed gebruikers handleiding waar alles in te vinden is. Mocht je een handleiding niet interessant vinden kun je altijd een online cursus volgen om je camera beter te leren kennen. Zo leer je op een snelle en leuke manier via videobeeld alles over fotograferen. Dit kan net wat makkelijker zijn dan het lezen op het internet. Uiteraard is de handleiding erbij houden wel een verstandige optie omdat elke camera net weer even iets anders werkt.

Kosten beginnen als hobby fotograaf.

Wat voor hobby je ook hebt: het kost eigenlijk altijd wel geld. Zo geld dit ook voor fotografie. Als je wilt beginnen met de bovenstaande tips ben je ongeveer € 500 euro kwijt. Dit bevat een camera met een beginners lens. Het is altijd verstandig om te kijken of er ook een gratis starterspakket mee wordt gegeven. Een extra accu, cameratas en geheugenkaartje zijn altijd handig om te hebben. Soms wordt er ook een gratis cursus meegegeven. Hoewel dit meestal niet veel voorstelt kan het je wel helpen om te groeien in fotografie. Zo kan alles bij elkaar veel goedkoper uitkomen dan alles los kopen. Bekijk hier de top 5 beste spiegelreflex camera’s voor een beginnende fotograaf. 

Heb jij de beste camera voor beginnende fotograaf al gevonden? Dan is het tijd om veel te oefenen en alle knopjes grondig uit te proberen. Zo leer je elke dag weer wat meer en wordt het ook steeds leuker.

Vorig artikelReisfotografie tips: hoe je betere vakantiefoto’s kunt maken
Volgend artikelTips voor portretfotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in