Beste camera voor beginnende fotograaf

Beste camera voor beginnende fotograaf? Probleem nummer 1. als je eindelijk een stap wilt maken als hobby fotograaf. Fotograferen is hartstikke leuk, ik ben ook begonnen met een simpele compact camera maar wilde dit al snel uitbreiden naar een echte spiegelreflex camera ook wel SLR of DSLR (Digital Single Lens Reflex) genoemd. Maar je komt er snel achter dat er een hoop van zijn.

Op deze pagina de beste tips en beste camera om te beginnen als hobby fotograaf.

CameraNU.nl

Top 3 beste camera voor beginnende fotograaf.

Ik heb even een top 3 gemaakt met de beste spiegelreflexcamera’s voor een beginnende fotograaf.

Canon EOS 2000D DSLR + 18-55mm IS II

Nikon D3500 DSLR Zwart + AF-P 18-55mm f/3.5-5G VR

Canon EOS 200D DSLR + 18-55mm DC III

canon eos 2000d nikon spiegelreflex camera voor beginners welke camera voor beginnende fotograaf
24.1 megapixel – 3.0″ TFT display – full HD video – ISO 12.800 – wifi en NFC – SD-, SDHC- of SDXC-geheugen – LP-E10 accu
Meer info
24.2 megapixel – 3.0″ LCD display – full HD-video – ISO 25.600 – SD-, SDHC- of SDXC-geheugen – EN-EL14a accu – inclusief 18-55mm objectief
Meer info
24.2 megapixel – 3.0″ kantelbaar touchscreen – full HD video – wifi, NFC en Bluetooth – SD-, SDHC- of SDXC-geheugen – LP-E17E accu
Meer info

Beste camera voor beginnende fotograaf

Beste camera voor beginnende fotograaf?

Op advies van een echte vak fotograaf ben ik begonnen met de Canon EOS 1300D met 18-55mm IS II lens. Deze is niet meer overal te koop. De camera gebruik ik nog, het is een super camera met alle goede functies. De camera is erg goedkoop dus je hoeft geen grote bedragen te investeren. Je kan de camera simpel in automatische stand zetten maar dat is natuurlijk niet zo leuk als alles handmatig doen.  De lens van deze camera kan niet heel ver inzoomen maar je kan er later een betere lens voor kopen. Maar om te beginnen een top camera. 

Deze camera heb ik nog dit jaar gekocht en er is inmiddels al een opvolger voor deze camera en dat is de Canon EOS 2000D  met 18-55mm IS II lens. (Deze heb ik inmiddels ook gekocht) 

Dus als je graag wilt gaan beginnen met fotografie als hobby dan zijn deze 2 een echte aanrader. Wil je het een stuk professioneler aanpakken dan kan je gaan voor de duurdere canon, Nikon of Sony DSLR. Maar voor een beginner zal ik beginnen met deze.

Bekijk hier de top 10 best verkochte DSLR Camera. 

Megapixels: zijn ze echt belangrijk voor als je gaat beginnen met een spiegelreflex camera?

Te veel mensen kopen alleen camera’s op megapixels en dat is een vreselijke manier om een ​​nieuwe DSLR camera te kiezen. Maar dat betekent niet dat ze niet belangrijk zijn. Megapixels bepalen hoeveel resolutie je camera heeft. Het aantal pixels aan een zijde vermenigvuldigd met het aantal pixels aan de andere kant, zorgt voor een megapixel telling. Camera’s met meer megapixels maken afbeeldingen met een hogere resolutie, zodat je de grotere foto’s kunt bijsnijden zonder de foto te verpesten.

Megapixels zijn niet zo belangrijk als de sensorgrootte bij het bepalen van de beeldkwaliteit. Die 42 megapixel smartphone’s  gaan nog steeds geen DSLR camera verslaan, zelfs als de DSLR slechts 16 megapixels heeft. Maar omdat we kijken naar de beste camera voor beginnende fotograaf, laten we aannemen dat alle sensoren APS-C-formaat hebben zoals de bovenstaande Canon.  Houd er rekening mee dat een hogere resolutie niet noodzakelijkerwijs betere afbeeldingen betekent.

Leer je camera kennen.

Er staan ontzettend veel functies op deze camera en als je nog niet weet wat alles betekent of welke instellingen je moet gebruiken voor bijv. portret of dieren fotografie leer dan eerste je camera kennen, er zit bij de Canon camera een goed gebruikers handleiding bij waar alles is te vinden. Je kan er ook voor kiezen om een online cursus te volgen en hierdoor je camera beter door leert kennen.

Natuurlijk is de handleiding erg handig om te lezen. Daarnaast kan je ook een online video cursus doen. Je leert op een snelle en leuke manier via videobeeld alles over fotograferen. Dit kan net wat makkelijker zijn dan het lezen op het internet.

Kosten beginnen als hobby fotograaf.

Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken maar deze leuke hobby kan beste wat geld kosten. Als je wilt beginnen met de bovenstaande tips plus de cursus ben je ongeveer € 500 euro kwijt. Vergelijk altijd op website’s waar de camera het goedkoopst is. Aanrader: Kijk altijd of er starters pakketten zijn met de camera die je wilt. Meestal is dit dan een Camera met lens, een tas, een geheugen kaart en een extra accu. Dit is vaak veel goedkoper dan alles los kopen. Bekijk hier de top 5 beste spiegelreflex camera’s voor een beginnende fotograaf. 

Tot zover mijn tips “Beste camera voor beginnende fotograaf” Vergeet niet dat ik ook een beginner ben en dat ik ook lang getwijfeld heb omdat het een best dure hobby is. Maar het is en blijft echt een leuke hobby. Elke dag leer ik weer wat meer.

Hieronder kan je reageren op dit artikel. Lees ook mijn andere blog berichten.

CameraNU.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here