Waterplassen reflectie foto’s maken

Met behulp van waterplassen kun je ontzettend mooie reflectie foto’s maken. Dit heeft er mee te maken dat het water als het ware dient als een spiegel. Door reflectie foto’s te maken kun je iets heel eenvoudigs neerzetten als heel kunstzinnig. Ook kun je op deze manier voor jezelf op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen om jouw fotografie skills en foto’s te verbeteren. Voor meer informatie over dit onderwerp kun je ook het artikel reflectie fotograferen lezenWaterplassen reflectie fotograferen

Ga op zoek naar reflecties in de waterplassen

Iets waar je als fotograaf op moet letten is dat je het beste van een situatie maakt. Laat je dan ook niet beperken door de weersomstandigheden. Als het buiten regent is het juist een goed idee om naar buiten te gaan en te experimenteren met mogelijkheden. Door met water te spelen kun je namelijk hele mooie maar vooral ook unieke foto’s maken. Wil je liever niet dat jijzelf en je apparatuur nat wordt? Dan kun je natuurlijk ook wachten tot de plensbui voorbij is om vervolgens hard naar buiten te rennen. Wanneer de regen opgehouden is kun je mooi inspiratie opdoen en bijvoorbeeld ook foto’s maken van kinderen die in waterplassen stampen.

Maar hoe maak je nou mooie reflectie foto’s met behulp van waterplassen? Ga op je hurken zitten zodat je met de camera dicht bij de waterplassen kunt komen. Met een zogenaamde kikker perspectief krijg je namelijk hele andere resultaten dan wanneer je bijvoorbeeld op ooghoogte fotografeert. Bij reflecties fotograferen gaat het erom dat jij zo laag mogelijk bent. Als je dichter bij een waterplas komt, zul je ook ontdekken dat deze groter wordt. Hierdoor loopt de reflectie over je hele foto door.

Een grote waterplas en een kleine

Waterplassen fotograferenDe plas hoeft trouwens niet heel groot te zijn om een mooie foto te kunnen maken. Wel is het handig als deze minstens de lengte en breedte van een voet heeft. Waar je verder op kunt letten bij een waterplas is dat deze niet langs een oever of stoeprand loopt. Door een vaste grens van een waterplas krijg je te maken met een minder goede overgang van het onderwerp naar de reflectie. Het is dus het beste om te zoeken naar plassen die op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Dezelfde techniek kun je toepassen op zowel stenen pilaren en natte wegen die reflecteren. Weet jij van jezelf wat je wel en geen mooi onderwerp vindt? Dan kun je hier naar op zoek gaan en kom je er steeds meer achter hoe je mooiere foto’s maakt.

De reflecties van waterplassen fotograferen

Wanneer je aan reflecties denkt, denk je waarschijnlijk niet als eerste aan een waterplas. Toch kan dit zeer mooie foto’s opleveren. Ondanks dat plassen vaak heel ondiep zijn, houden ze nog aardig wat water vast. Doordat waterplassen overal te vinden zijn, heb je altijd een ander onderwerp om te fotograferen. En als jij niet op zoek zou zijn naar iets nieuws of een creatieve manier om de foto te maken had je waarschijnlijk de plassen over het hoofd gezien. Vaak is dit namelijk het geval en mis je een kans op een prachtige foto. Heb je een mooie locatie met een waterplas gevonden? Wees dan creatief en leef je uit om een unieke foto te maken. De kans is groot dat jij iets ziet dat een ander juist over het hoofd heeft gezien. Mooie kans dus om uit te blinken met je foto.

Om je camera stabiel te houden en er voor te zorgen dat je apparatuur niet nat wordt, is het handig om één vinger of je hele hand onder de camera te plaatsen. Deze truc zorgt er ook gelijk voor dat je een stabiel beeld hebt. Om er echt zeker van te zijn dat jouw camera recht staat kun je ook gebruikmaken van een kleine waterpas die je op de camera bevestigt.

Welke camera is het beste?

Grote waterplasHet maakt trouwens niet uit of je met een spiegelreflexcamera fotografeert of met een digitale camera. Voor beide types werkt het prima om de camera zo dicht bij de grond te plaatsen zonder dat deze nat wordt. Uiteraard is het wel zo dat een digitale camera voor dit soort fotografie handiger is in gebruik. Het is namelijk veel lichter dan een DSLR-camera en kan vaak beter tegen de regen. Hierdoor hoef je je dus minder zorgen te maken dat je camera nat wordt of dat het te zwaar is wanneer je naar beneden leunt.

Vorig artikelFotografie vakantie paklijst
Volgend artikelFotograferen van eten: 11 tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in