Tips voor het fotograferen op een bruiloft?

Tips voor het fotograferen op een bruiloft? Als je al een tijdje bezig bent met fotografie als hobby komt de vraag wellicht een keer voorbij of je een huwelijk wilt fotograferen.

Het fotograferen van bruiloften is een moeilijke taak en je krijgt maar één kans, dus er is geen ruimte voor fouten. Dit is een speciale dag voor het paar en je foto’s worden generaties lang opgeslagen als herinneringen. Dus, meer dan misschien een ander genre fotografie, is het van cruciaal belang om je van tevoren voor te bereiden en te oefenen, het laatste wat je wilt doen is het verknoeien. Vooral als je net begint met het fotograferen van bruiloften, is het belangrijk om alles van tevoren te onderzoeken en niets aan het toeval over te laten. In dit artikel geef ik je enkele cruciale tips en aanwijzingen om je op weg te helpen.

Klik hieronder voor een GRATIS video en e-book van de Complete Online Cursus Digitale Fotografie!

Tips voor het fotograferen op een bruiloft

Tips voor het fotograferen op een bruiloft?

Ontmoet het stel.

De eerste stap voordat je iets gaat plannen, is om het paar te ontmoeten en te praten over hun vereisten voor je huwelijksfotografie, inclusief speciale verzoeken. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar het is een van de beste manieren om te bepalen welk type afbeeldingen je klant het meest zal waarderen. Geen twee stellen zullen dezelfde eisen stellen!

Maak een lijst.

Met hulp van het toekomstige bruidspaar is het handig om een ​​lijst met de belangrijkste bruiloftsgasten te maken om te fotograferen, inclusief wie er in de groepsfoto’s moet zijn. Je klanten zullen niet onder de indruk zijn van het ontvangen van hun foto’s en realiseren zich dat hun ouders niet op een van de foto’s staan, of je hebt hun grootouders uit de groepsfoto’s gelaten.

Bekijk de mogelijk locaties

Ik zou het ten zeerste aanbevelen om de locaties van tevoren te bekijken, zodat je de beste plekken kunt kiezen om te fotograferen. Dit zou ook moeten helpen om eventuele spanning te verminderen voordat de dag aanbreekt. Het is een goed idee om het koppel naar de locaties te brengen om hun inbreng te krijgen. Je zou moeten overwegen om op verschillende plekken een aantal testshots met verschillende poses te maken, zodat je weet wat je moet doen voor de bruiloft zelf.

bruiloft fotografie

Bereid je voor op de tijd

Er is niets erger dan dat je geen idee hebt waar en wanneer je je belangrijke foto’s moet maken. Zorg dus dat je een schema van de dag bij de hand hebt. Het is belangrijk om de plaatsen te plannen waar je tijdens het maken van foto’s gaat staan, vooral voor de belangrijkste onderdelen van de ceremonie. Dus verken het gebouw (als het een binnenbruiloft is) van tevoren, zodat je weet hoe je moet bewegen tussen de posities die je in gedachten hebt. Een goed moment om dit te doen is tijdens de repetities. Vraag het stel of je het kunt bijwonen en ze zullen waarschijnlijk blij zijn dat je gaat.

Maak een fotocontrolelijst

Het is belangrijk om van tevoren een lijst te maken met belangrijke gebeurtenissen en onderwerpen die je gaat fotograferen, vooral als je geen ervaring hebt met het fotograferen van bruiloften. Het is ook een goed idee om de input van het paar hierover te krijgen. Een paar belangrijke gebeurtenissen die bij me opkomen zijn wandelen door het gangpad, de kus, ringen ruilen, de bruidstaart snijden en de dans. Maar vergeet ook niet om de kleine details zoals bloemboeketten, ringen en trouwjurk vast te leggen.

Maak een back-up plan

Het weer tijdens de bruiloft kan al je voorbereiding verpesten als je geen back-up plan hebt. Elke fotograaf is bang voor regen op de grote dag, maar je kunt dit in jou voordeel gebruiken en een aantal zeer dramatische foto’s maken als u van tevoren plant.

Hier zijn een paar tips om het meeste uit slecht weer te halen:

 • Gebruik enkele rekwisieten. Je kunt het stel bijvoorbeeld een zwarte of witte paraplu geven om wat contrast toe te voegen.
 • Gebruik de lucht in je voordeel. Het plaatsen van het paar voor donkere, humeurige wolken kan een aantal indrukwekkende resultaten geven.
 • Zorg ervoor dat de bruid vrije schoenen meeneemt. Als de grond modderig en zacht is, wil je niet dat je bruid hakken draagt ​​en in de grond zakt. Zorg er dus voor dat je ze van tevoren waarschuwt om een ​​reservepaar schoenen mee te nemen.
 • Zoek naar alternatieve locaties. Als regen sommige van je plannen verpest, moet je een aantal alternatieve plaatsen hebben om te fotograferen. Zorg er dus voor dat je deze van tevoren vindt en vraag de locatie-eigenaren misschien of ze goede beschutte plekken of kamers hebben die je kunt gebruiken.

fotografie bruiloft tips

Maak je camera-uitrusting klaar

Er zijn een paar essentiële spullen die je nodig hebt, inclusief back-up camera’s voor het geval er iets kapot gaat. Hetzelfde geldt voor geheugenkaarten en batterijen, neem altijd een reserve mee. Niet iedereen kan het zich veroorloven om dit allemaal te kopen, maar je kunt mogelijk tegen een kleine vergoeding lenen van een vriend of het apparatuur huren die je nodig hebt.

Hier zijn enkele basisuitrusting die je nodig hebt als je die nog niet hebt:

 • Een goede camera, bij voorkeur een DSLR of een meer geavanceerde spiegelloze camera
 • Een reeks lenzen geschikt voor veel verschillende situaties
 • Een cameratas om je spullen altijd bij je te houden, met gemakkelijke toegang.
 • Een flits met diffuser voor de ceremonie en foto’s binnenshuis
 • Geheugenkaarten met veel opslag
 • Reserve batterijen en opladers
 • Misschien een statief, hoewel je in veel gevallen zonder kunt.

Enkele laatste tips

 • Als je bruiloften als carrière wilt fotograferen, is het een goed idee om als tweede fotograaf te assisteren voordat je dit alleen gaat doen.
 • Vraag het stel van tevoren of ze speciale vereisten hebben, zoals het niet gebruiken van flits in de ceremonie
 • Beweeg rond om de bruiloft vanuit verschillende invalshoeken vast te leggen, maar zorg ervoor dat je niet opdringerig bent.
 • Controleer je foto’s op knipperende mensen en plaats niemand op een positie zodat deze in fel zonlicht tuurt
 • Neem zo veel mogelijk foto’s als je kunt, hoe meer je hebt, hoe groter de kans dat je een goede foto hebt, en hoe meer foto’s je kunt kiezen.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips, het is ontzettend leuk om te doen en je kan er ook goed aan verdienen. Maar het is ook ontzettend moeilijk en verantwoordelijk.

Lees ook alles over portret fotografie. 

Reageren op dit artikel kan hieronder, heb je net een bruiloft gefotografeerd, laat dan wat zien. Je kan ook foto’s uploaden door hieronder te reageren. 

Download ook mijn GRATIS ebook met “100 dingen die ik heb geleerd over fotografie” klik dan hier.

Klik hieronder voor een GRATIS video en e-book van de Complete Online Cursus Digitale Fotografie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *